BAGVÆRK,  FORRETTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER

KHOBZ LAHAM – BRØD MED KØD

Et ret populært brød blandt irakere, som hedder “khobz laham”(brød med kød). Udover kød er der persille, løg og krydderier i brødet . Det er noget min  mormor altid plejede at bage i weekenderne til os som mellemmåltid. Nu nyder vi det når min mor bager det, eller jeg selv gør det. Vi plejer at spise det med grøntsager og ost og med noget te til.

Giv brødet et forsøg – i vil ikke fortryde det.

BRØDET

4 store stk.

  • 250 ml lunkent vand + 1 tsk tørgær (mere vand hvis dejen har behov for det)
  • 400 g mel
  • 250 g hakket oksekød
  • Et halvt bundt bredbladet persille
  • 2 forårsløg
  • 1 løg
  • 1 spsk karrypulver
  • 2 tsk gurkemeje
  • Salt og peber
  • Olie til at forme dejen

Kom vandet i en skål med tørgær og rør det godt sammen.

Hak persillen fint og kom den ned i en stor skål. Hak dit forårsløg og løg fint og tilsæt det persillen. Kom så kødet og krydderierne heri og bland det en smule sammen. Tilsæt melet gradvist sammen med vandet og ælt det godt sammen. Tilsæt mere vand, hvis din dej er for hård – denne dej skal nemlig være blød.

Tildæk skålen med et viskestykke, og stil det til hævning i 1 ½ time.

Forvarm ovnen på 190 grader, og stil din bradepande i ovnen, så den bliver varm.

Nu skal du forme dine brød, fordel fire boller ud af dejen. Kom bagepapir på køkkenbordet og fordel en smule olie på bagepapiret. Fordel olien mellem dine hænder og tag en bolle og form brødet til en stor cirkel. Det er vigtigt at brødet ikke er for tykt, da det hæver når du bager det.

Kom dit bagepapir med brøddej på og kom den forsigtig på den varme bradepande som er i ovnen.

Bag brødet i ca. 30-35 minutter.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *