DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

CHOKOLADEKAGE MED MØRK CHOKOLADEGANACHE

Chokoladekage er en favorit hos rigtig mange. En klassisk, svampet og lækker kage. For mig er chokoladen og kakaopulveret altafgørende for smagen i min chokoladekage – så gør dig selv den tjeneste og køb en god kvalitetschokolade og kakaopulver.

Jeg plejer at pifte denne kage op med mørk chokoladeganache – den lille herhjemme slikker dog ganachen af først inden han tager en bid af kagen – det er så sødt at observere.

CHOKOLADEKAGE
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 250 ml mælk
  • 160 ml rapsolie
  • 70 g kakaopulver
  • 240 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
GANACHE
  • 200 ml piskefløde
  • 170 g mørk chokolade

Start med at bage med din chokoladebund.

Pisk sukker og æg sammen til en lys masse. Tilsæt derefter olien og mælken – pisk det rigtig godt igennem. Hæld mel, bagepulver, vaniljesukker og kakaopulver i æggemassen.

Hæld dejen ned i en bageform på 20×20 som er beklædt med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 25-30 minutter.

Nu skal du igang med din ganache.

Smelt chokoladen og piskefløden sammen i en kasserolle. Stil ganachen i køleskabet i 2 timer.

Hæld ganachen på den afkølede chokoladekage. Pynt din kage med spiselige blomster, eller tørrede rosenblade.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *