FORRETTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER,  VEGETAR

ARANCINI – RISOTTOKUGLER

Min mand og jeg var en tur i Italien da jeg var gravid med M. Vi havde sådan en utrolig dejlig og skøn rejse sammen – på trods af, at jeg var gravid.

Vi nød en del kulhydrater i Roms gader – og arancini var bestemt en favoritforret/snack.

Jeg blev mindet om de her lækre arancini, da min mand og jeg var på date i en restaurant i København, hvor de serverede dem. De var fantastiske!!!

Så nu måtte jeg også afprøve dem herhjemme. Jeg fik lavet dem på svamperisotto og parmesanost – fyldt med mozzarella i midten.

ARANCINI

10 skt.

  • 2 tsk olivenolie
  • 1 tsk smør
  • 1 finthakket løg
  • 3 finthakket hvidløgsfede
  • 200 g champignon
  • 120 g risottoris
  • Ca. 200 ml kogende vand
  • 60 g revet parmesanost
  • Salt og peber
FYLD
  • Mozzarella
FRITERING
  • 2 æg
  • 4 dl rasp
  • 2 dl mel
  • Olie til stegning

Skær champignon i tern. Hæld olie på en stor pande og tilsæt løg og hvidløg. Kom dine champignon i sammen med smørret. Lad det hele stege i 5 minutter. Hæld risen og vandet ned til dine champignon. Rør det hele godt til og smag til med salt og peber. Skru ned for blusset og dæk til med låg. Når risen er færdigkogt, tilføjer du parmesanen til.

Risottoen skal være helt afkølet inden du former kuglerne.

Form 10 kugler, flad dem ud, og kom mozzarellastykkerne i midten. Luk derefter dine risottokugler igen. Gentage processen indtil du har 10 risottokugler klar.

Pisk æggene i en skål og hæld rasp i en anden skål samt melet. Vend først kuglerne i mel, æg og derefter i rasp. Fritér kuglerne i olien i ca. 3 minutter til de bliver sprøde og gyldne. Læg dem på fedtsugende papir.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *