BAGVÆRK,  FORRETTER,  FORSIDE,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER

SFEEHA

Sfeeha eller Sfeeha Baalbackee er nogle små dejstykker fyldt med kødblanding og grøntsager.

Denne her opskrift, kan både bruges som forret og hovedret! Og den slår aldrig fejl når man har gæster til middag. De her små skønheder er vanedannede! Så nu er du advaret.

Herhjemme elsker vi at dyppe vores Sfeeha i natural yoghurt. Jeg kommer til at dele med jer den nemmeste og mest smagfulde opskrift på Sfeeha.

SFEEHA

Ca 40 stk.

DEJEN
  • 300 – 350 g mel
  • 3 tsk oliven olie
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 200 – 250 ml lunkent-varmt vand
  • 1 tsk tørgær
KØDFYLD
  • 250 g hakket oksekød
  • 3 tsk tomatpure
  • 1 spsk granatæblesirup
  • 2 finhakket tomater
  • 1 finhakket løg
  • 1/2 finhakket rød peberfrugt
  • 1/2 finhakket grøn peberfrugt
  • Salt & peber

Kom vandet i en skål med tørgær og rør det godt sammen. Kom mel, olivenolie, sukker og sukker i en skål og rør det godt sammen.

Kom gærblandingen ned i, og ælt det hele godt sammen. Hvis du føler din dej er for tør, tilsæt mere vand. Tildæk skålen med et viskestykke, og stil det til hævning i 30-40 min.

Kom kødet og grøntsagerne i en skål, rør det godt sammen, og tilsæt salt og peber. Drys let med mel på bordpladen, og fold din dej ud med en kagerulle. Dejen må ikke være alt for tynd eller for tyk. Jeg brugte en rund udstikker til at udstykke min dej. De var på ca. 5-6 cm. Kom ca. 1 1/2 tsk kødfyld i midten af din udstykket dej. Saml de fire hjørner og tryk dem sammen, så det ligner dem på billedet. Kom 2 – 3 stk. pinjekerner på toppen af din kødfyld. Pensle din bradepande med olie, og kom dine små Sfeeha på bradepanden. Bag dem i en forvarmet oven på 250° indtil de er gyldenbrune på kanterne.

Velbekomme

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *