FORRETTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER,  SALATER,  VEGETAR

BULGURSALAT MED KIKÆRTER

Salatsæsonen er for alvor skudt i gang og vi spiser en del salat herhjemme. Den her er i hvert fald en klar favorit. Hvis du vil have protein ved siden af, vil jeg anbefale en laksefilet til denne her salat.

BULGURSALAT
  • 200 g bulgur
  • 1 dåse kikærter
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 forårsløg
  • En håndfuld persille
  • En lille håndfuld frisk mynte
  • 1 granatæble
  • Saft fra 2 citroner
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 2 hvidløgsfed
  • 2 spsk granatæblesirup
  • Salt

Tilsæt det skyllede bulgur og salt i en gryde og rør det sammen. Kom kogende vand i gryden, så det lige dækker bulguren med ca. 1 cm. Skru op på høj varme, og lad det komme op til kogepunktet. Når det koger, skruer du ned til mellem-lav varme, og kommer låg på gryden i 20-30 min. indtil din bulgur er kogt færdigt.

Din bulgur skal være helt kold, inden du går i gang med salaten.

Snit persille, mynte og forårsløg fint. Hak peberfrugten i mindre firkanter.

Pres din hvidløget og bland olivenolie, citronsaft og granatæblesirup i en skål.

Kom din bulgur, kikærter (uden væske), peberfrugt, forårsløg, mynte, persille og granatæblekerner i en serveringskål, og bland det hele godt sammen. Tilsæt dressingen heri og smag til med salt.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *