Salatsæsonen er for alvor skudt i gang og vi spiser en del salat herhjemme. Den her er i hvert fald en klar favorit. Hvis du vil have protein ved siden af, vil jeg anbefale en laksefilet til denne her salat.
BULGURSALAT
- 200 g bulgur
- 1 dåse kikærter
- 1 rød peberfrugt
- 1 forårsløg
- En håndfuld persille
- En lille håndfuld frisk mynte
- 1 granatæble
- Saft fra 2 citroner
- 2-3 spsk olivenolie
- 2 hvidløgsfed
- 2 spsk granatæblesirup
- Salt
Tilsæt det skyllede bulgur og salt i en gryde og rør det sammen. Kom kogende vand i gryden, så det lige dækker bulguren med ca. 1 cm. Skru op på høj varme, og lad det komme op til kogepunktet. Når det koger, skruer du ned til mellem-lav varme, og kommer låg på gryden i 20-30 min. indtil din bulgur er kogt færdigt.
Din bulgur skal være helt kold, inden du går i gang med salaten.
Snit persille, mynte og forårsløg fint. Hak peberfrugten i mindre firkanter.
Pres din hvidløget og bland olivenolie, citronsaft og granatæblesirup i en skål.
Kom din bulgur, kikærter (uden væske), peberfrugt, forårsløg, mynte, persille og granatæblekerner i en serveringskål, og bland det hele godt sammen. Tilsæt dressingen heri og smag til med salt.
Velbekomme