FORRETTER,  FORSIDE,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER

KOBBAT HALAB – RIS KOBBA

Denne her Kobba er min mor ekspert i at lave. Den er mildt sagt S-I-N-D-S-S-Y-G lækker! Og tro mig, den er utrolig nem at lave! Min mormor og mor plejede altid at lave den når vi havde folk over til middag, og den fik altid ros. Lad os sige det sådan her – min mor er ret kendt i familien for at være den bedste til at lave mad.

Jeg har været så heldig at lave en del af de her Kobba sammen med hende. Nu deler jeg vores familieopskrift med jer, og jeg ved at det er den bedste opskrift i vil finde.

En vigtig detalje som min mor har altid nævnt er, at en god Kobba IKKE skal indeholde kogte kartofler (Der er nemlig en del opskrifter derude med kogte kartofler)

RISMASSEN

ca. 20 stk.

  • 400 g jasminris
  • Ca. 700-800 ml vand
  • 1 tsk gurkemeje
  • salt
  • 1 spsk olie
FYLDET
  • 1 løg
  • 300 g hakket oksekød
  • 2 tsk karrypulver
  • 2 tsk gurkemeje
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 malede sort lime
  • Stor håndfuld hakket persille
  • En håndfuld søde rosiner (kan undlades)
  • En håndfuld mandler (kan undlades)

 

Vask dine ris et par gange i koldt vand og stil så dine ris til side.

Kom olie, gurkemeje, salt, ris og vandet i en gryde. Vandet skal dække ca. 3 cm over selve risen. Lad vandet koge op, og lige når den gør det, skru da ned for varmen til mellem-lav, og kom låg på. Dine ris er klar om ca. 35-40 min.

Steg løget på panden med olie og tilsæt hakket oksekød. Kom alle krydderierne sammen med kødet og rør det hele godt sammen. Når kødet er tilberedt tilsætter du det finthakket persille, mandler og rosiner i.

Kom risen i en skål og mas det godt sammen. Risen skal ligne lidt en dej klump nu.

I en lille skål tilsætter du smagsneutral olie. Dette skal du bruge som lim til at sætte din Kobba sammen.

Kom olie på begge dine hænder, og tag en håndfuld rismasse og mas den faldt på din håndflad. Kom ca. 1 ½ spsk kødfars i midten af din risklump. Pres siderne oppe med kødet, så du lukker for det. Rul din Kobba i din hånd, så du får en form for flad og rund Kobba.

Nu kan du vælge at fryse dine Kobba ned, og stege dem på et andet tidspunkt, eller du kan stege nogle af dem med olie på stegepanden.

De skal steges på mellem-højvarme indtil de er gyldenbrune som på billedet.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *