BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

KLASSENS TIME CHOKOLADEKAGE

Den her kage binger så mange minder frem i mig og sikkert også i dig. Det var en af mine favoritkager når vi havde klassens time! Det er også fordi, at min mor kun bagte sandkager og der var nemlig aldrig glasur på toppen.

Denne kage er simpel men fyldt med minder og smag ! Nogle gange behøver tingene ikke at være for avanceret for at være gode, og det er denne her kage et godt bevis på.

CHOKOLADEBUND
  • 240 ml kærnemælk (lav din egen kærnemælk ved at blande 240ml mælk +  2 tsk citronsaft)
  • 150 ml olie
  • 4 æg
  • 60 ml brygget kaffe
  • 300 g mel
  • 60 g kakaopulver
  • 450 g sukker
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • 1 ½ tsk natron
  • 1 ½ tsk vaniljesukker
CHOKOLADEGLASUR
  • 4 spsk kakopulver
  • 250 g flormelis
  • 3 spsk smør
  • 75 ml mælk
PYNT
  • Tivoli krymmel

Start med at bage med din chokoladebund.

Bland mel, kakaopulver, sukker, bagepulver, natron og vaniljesukker i en skål. Kom æg, kærnemælk, olie og kaffe i en separat skål og pisk det godt sammen. Hæld din melblanding ned til din æggesnaps og rør det godt sammen.

Fordel din kagedej i en kageform på ca. 23×33 cm. Bag din kage på 175 grader i ca. 30-45 minutter.

Når din kage er kølet ned, skal du i gang med glasuret.

Kom alle ingredienser i en kasserolle, og tænd under den på mellem-lav varme. Når alt er smeltet fordeler du det på toppen af din kage. Det er vigtigt, at du drysser din krymmel på toppen af din glasur, inden den sætter sig.

Nyd denne kage enten med et glas koldt mælk, kaffe eller te.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *