Denne opskrift på hjemmebagte burgerboller giver dig de blødeste, luftigste og nemmeste boller.
Jeg har prøvet mig frem med forskellige ingredienser, indtil jeg kom frem til denne perfekte og luftige bolle opskrift. Her deler jeg den med jer.
BURGERBOLLE
8-10 stk.
- 100 ml lunkent vand
- 200 ml lunken mælk
- 25 g frisk gær eller 7 g tørgær
- 2 tsk sukker
- 525-625 g mel
- 2 æg
- 120 g blødtsmør
- 1 tsk salt
PENSLING
- 1 æggeblomme
- 1 spsk mælk
- 1 tsk honning
- 1 håndfuld sesamfrø
Opløs gæren sammen med sukkeret i mælken og vandet. Lad det stå lidt, tilføj så æg og bland det godt sammen. Kom melet i en skål, tilsæt saltet og smøret i. Smuldr melet godt sammen med smøret. Tilsæt gær blandingen til melet og ælt det godt sammen. Tilsæt evt. mere mel, hvis dejen er klistret.
Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile i 1 time.
Vej den færdighævede dej, så du kan dele den i 8-10 lige størrelser. Form dem til runde boller, og stil dem til efterhævning med et viskestykke på, i 30 min.
Pensl dine boller med æggeblandingen og drys med sesamfrø på toppen.
Kom dem i en forvarmet oven på 200 grader i 20-25 min.
Velbekomme
4 Comments
Pingback:
Pingback:
Lisa Skovgaard
Hej med dig,
Jeg er så vild med dine mange lækre opskrifter og denne er den næste jeg vil lave
Du skriver 8-10 boller men i teksten skriver du at dejen skal deles i 6?
Kh
Lisa
Hygge Cooking
Hej Lisa,
Tak for de fine ord og tak fordi du benytter dig af siden. Beklager, jeg har skrevet forkert. Jeg retter det lige, det er 8 eller 10 boller 🙂
Bedste hilsner
Ghofran