BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

PISTACIEKAGE

Denne her kage fik vi en del af i Dubai – det er vist et must-have dernede (ligesom vi har jordbærtærte i Danmark). Den kan fås med safransmag, rosenvand eller pistacie – og ja, safran er rigtig lækkert, men pistacie er bare min favorit i desserter.

Der følger en lækker kold mælkesauce til desserten, som serveres sammen med det stykke kage man skærer ud.

Hvis I ikke har smagt denne kage før, så vil det her være et hyggeligt kageprojekt, at gå i gang med en af dagene.

PISTACIE PASTA
  • 150 g usaltede pistacie
  • 2-3 spsk mælk
KAGE
  • 100 g smør (stuetemperatur)
  • 120 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • 150 ml mælk
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g mel
  • Halvdelen af pistaciepastaen
  • 3 æggehvider
MÆLKESAUCE MED PISTACIE
  • 200 ml mælk
  • 100 ml piskefløde
  • 3/4 dåse kondenseret mælk
TOPPING
  • Flødeskum
  • Usaltet pistacie

Start med at blende pistacie sammen med mælk i en foodprocessor så det bliver til en slags pasta.

Pisk smørret og sukkeret sammen. Tilsæt æggeblommerne og pisk det til en lys æggesnaps. Kom mælk i æggesnapsen. Kom mel, vaniljepulver, bagepulver og pistaciepastaen i æggesnapsen. Pisk æggehviderne fast. Vend æggehviderne ned i æggesnapsen.

Kom kagedejen i en firkantet springform på 20 x 20 cm.

Forvarm ovnen til 175 grader og bag kagen i ca. 25-35 minutter.

Kom mælk, fløde, kondenseret mælk og pistaciepasta i en gryde og varm din gryde i et par minutter. Sæt din mælkesauce til side – denne skal du bruge når din kage er kølet helt af.

Når du har befriet din kage fra bageformen og den er kølet helt af, skal du trimme kagens kanter af.

Kom kagen i et fad med høj kanter. Hæld halvdelen af din mælkesauce på kagen og gem resten til når du serverer kagen.

Stil kagen på køl i et døgn – kagen skal være kold når den serveres. Stil den resterende mælkesauce på køl også.

Dagen efter pynter du kagen med flødeskum og pistacie.

Når du skærer et stykke kage, hælder du noget af mælkesaucen i – kagen skal nemlig nydes med lidt af saucen.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *