Beignets minder meget om donuts og måske også mandazi. Beignets er dog firkantet i formen og serveres med en hel mase flormelis og evt. honning.
Hvis du har set tegnefilmen “The Princess and the Frog”, så serverer Tiana de kendte beignets i tegnefilmen.
De er overhovedet ikke svære at gå til – så giv dem en chance, hvis du er en donuttilhænger.
BEIGNETS-DEJEN
- ½ dl lunken mælk
- 1 dl lunkent vand
- 1 tsk tørgær eller ca. 20 g frisk gær
- 3 spsk sukker
- 2 spsk smeltet smør
- 250-350 g mel
ANDET
- Flormelis
- Olie til friturestegning
Bland mælk, vand, sukker og gær i en skål. Tilsæt derefter det smeltede smør og melet gradvist, indtil din dej er ensartet. Tildæk skålen med et viskestykke, og stil det til hævning i en time.
Drys let med mel på bordpladen, og fold din dej ud med en kagerulle – forsøg at danne en nogenlunde firkantet form.
Dejen må ikke være alt for tynd eller for tyk. Skær din udfoldet dej til nogenlunde lige firkanter. Kom så igen et viskestykke på din udskåret firkanter og stil dem til at efterhæve i 30 minutter.
Varm noget olie i en kasserolle, så du kan friturestege dine Beignets. Olien skal være mellemvarm. Tag dine Beignets ud når de får en mørk gylden farve.
Når du har friturestegt alle dine Beignets, drys så en hel masse flormelis på toppen af dem – vær ret generøs med din flormelis.
Velbekomme