BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER

ENDNU BEDRE CHOKOLADE COOKIES MED BRUNET SMØR

Vi er måske store cookiefans herhjemme. Min mand kan godt nyde de her cookies, som en snack i løbet af dagen. Det gør vores lille søn på 3 år også – han synes det er herresjovt, at spise cookies som cookiemonster.

Nu har jeg igennem længere tid udarbejdet en del opskrifter, og mange af dem udvikler jeg stadigvæk på, hvorfor I nu får en ny cookieopskrift. Her er en anden fremgangsmåde i forhold til de andre cookieopskrifter jeg har delt.

Hvis du følger denne opskrift slavisk, vil jeg garantere dig for, at du gang på gang får de lækreste cookies. Bløde i midten og sprøde i kanten – ligesom cookies altid burde være.

Hemmeligheden bag disse cookies er faktisk den brunede smør. Det tilføjer smag og en nøddeagtig duft. Det tager ikke lang tid at tilberede brunet smør – det kræver bare tålmodighed.

I forhold til varianten af chokoladestykker/knapper, så er det helt op til dig. Jeg har bagt dem med tre slags chokolade og har også bagt dem med kun mørk chokolade uden nødder.

COOKIES

16 stk.

  • 220 g smør
  • 180 g brun farin
  • 160 g sukker
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 2 store æg stuetemperatur
  • 340 g mel
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • 250 g mørk chokolade eller (100 g mørk chokolade, 75 g mælkechokolade og 75 g hvid chokolade)
  • 50 g valgfri nødder (kan også undlades)

Start med at brune dit smør. Kom smørret i en gryde ved middelvarme og lad det smelte. Når det smelter og vallen er faldet ned til bunds, så skrues der lidt op for blusset med konstant omrøring, så det ikke brænder på. Lad smørret køle ned inden du går i gang med resten.

Kom sukker, brun farin og smør i en skål, og pisk dem godt sammen til en luftig masse.

Pisk ægget en ad gangen i massen, så de er blandet godt i. Tilføj så vaniljeekstrakt.

Sigt mel, bagepulver og natron i en anden skål og bland det godt sammen.

Kom melblandingen i massen, så den hænger nogenlunde sammen. Kom de valgte chokoladeknapper i og rør det lidt rundt. Her skal du også komme dine nødder i, hvis du skal have cookies med nødder også.

Form din dej til ca. 16 kugler, der vejer 70 g hver i sær. Stil kuglerne på køl i 30 minutter, inden du bager dem.

Stil cookiekuglerne på en bageplade, der er dækket til med bagepapir. Jeg plejer at stille 4 kugler ad gangen på hver bageplade, da dejen flyder ud.

Forvarm ovnen til 180 grader. Lad dem bage i ca. 10 minutter, og lad dem slutteligt afkøle på bagepladen i ca. 10 min inden de flyttes.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *