BAGVÆRK,  FORSIDE,  OPSKRIFTER,  VEGETAR

KOLDHÆVEDE KERNEBOLLER

Disse kerneboller er helt klart en favorit herhjemme. De er bløde, saftige og velsmagende, og så er de utrolig nemme at lave.

Dejen kan laves aftenen før og stilles på køl, så de koldhæves. Dagen efter har du en bolledej, som er klar til at blive bagt.

Kernebollerne kan sagtens bruges til frokost med valgfrit pålæg.

Derudover kan man variere i opskriften, efter hvilke kerner man lige har derhjemme eller gerne vil bruge.

 KERNEBOLLER

18 stk

  • 15 g frisk gær
  • 8-10 dl lunkent-varmt vand
  • 2 dl mælk
  • 100 g smør
  • 400 g valgfrie kerner
  • 200 g rugmel
  • 300 g grahamsmel
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk salt

I en stor skål kommer du lunkent vand i og opløs gæren i vandet.

I en separat skål smelter du smørret og tilføjer herefter mælken. Hæld blandingen ned i vandet og rør det godt sammen.

Bland dine valgfrie kerner sammen. Jeg har brugt solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø, chiafrø og hørfrø.

Kom kernerne ned i væsken og rør det godt sammen. Tilføj hvedemel, rugmel, grahamsmel, sukker og salt i kerneblandingen. Bland det hele godt sammen. Dejen skal være blød og tyktflydende. Dæk din skål godt til, og stil den på køl natten over.

Kom dine boller på bagepapir, og bag dem i en forvarmet oven på 250° indtil de danner en gyldenbrun top.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *