DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

NO-BAKE CHEESECAKE

Denne her cheesecake er ret klassisk og vil ikke gå ud af mode. Jeg skal nok dele den bagte version også, men der var en del efterspørgsel på Instagram efter den ikke-bagte. Så her får i den bedste opskrift på en no-bake cheesecake.

Jeg vil også understrege, at i sagtens kan ændre på indholdet i denne her cheesecake – det har jeg gjort selv en del gange.

CHEESECAKE

Bageform af 24 cm

KIKSEBUND
  • 300 g Digestive kiks
  • 90 g smeltet smør
OSTEMASSE
  • 300 g smøreost
  • 200 g cremefraiche
  • 150 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 2,5 dl piskefløde
  • 4 – 5 husblasblade
JORDBÆREGELE
  • 3 husblas blade
  • 200 g jordbærpure
  • 2 spsk sukker

Udblød husblas bladene i koldt vand i ca. 20-30 min – de skal være helt dækket til.

Kom din Digestive kiks i en foodprocessor og hak dem så de er fintmalede. Bland det smeltede smør med kiksene til en ensartet masse. Kom din kiksemasse i en springform som er beklædt med bagepapir i bunden og smurt med smør på siderne. Pres massen godt ned i bunden, og evt. lidt ved kanterne. Bag din kiksebund i en forvarmet ovn på 180 grader i 10 min.

Pisk smøreost, creme fraiche, sukker og vaniljesukker sammen. I en anden skål, pisk fløden til en fast skum.

Rør den udblødte og afdryppet husblas i en kasserolle på mellem-lav varme, så din husblas opløses.

Vend flødeskummet i ostecremen sammen med det opløste husblas. Fordel cremen ud på kiksebunden. Stil kagen på køl i nogle timer, inden du går igang med gelen.

Udblød husblas bladene i koldt vand i ca. 20-30 min. Kom de udblødte og afdyppet husblas blade ned i den lune jordbærpure og sukkeret. Hæld gelen på din cheesecake. Stil kagen på køl natten over.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *