FORRETTER,  FORSIDE,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER

FRIKADELLER MED KARTOFFELSALAT

Der er i princippet ingen regler for hvad der må være i dine frikadeller. Det er kun fantasien der sætter grænser. Jeg vil dog sige, at denne her opskrift jeg deler er rigtig god – du vil gang på gang få saftige og sprøde frikadeller.

Jeg vil også sige at kartoffelsalaten komplementerer frikadellerne ret godt. Jeg kan godt lide kartoffelsalat eller flødekartofler sammen med frikadeller.

FRIKADELLER
  • 300 g hakket kød
  • 1 finrevet løg
  • 1 finrevet hvidløgsfed
  • 1 spsk danskvand
  • 2 spsk mælk
  • Salt & peber
  • 1 æg
  • 3 spsk mel
  • Olie
KARTOFFELSALAT
  • 100 g mayonnaise
  • 100 g cremefraiche
  • 6 kogte kartofler
  • 1 forårsløg
  • Salt & peber
  • Purløg

Start med at lave kartoffelsalaten så den kan komme på køl imens.

Bland mayonnaise, cremefraiche, skåret forårsløg, salt og peber. i en skål. Skær dine kogte kartfoler i terninger og kom dem ned i skålen. Bland det hele godt sammen.
Klip en håndfuld purløg på toppen af kartoffelsalaten og stil derefter salaten på køl.

Bland hakket kød, løg, hvidløg, danskvand, mælk, æg, mel salt og peber godt sammen i en skål. Hvis din fars er for blød, tilsæt lidt mere mel.

Form frikadellerne og steg dem på alle sider på en pande med olie.

Server din frikadeller med kartoffelsalaten.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *