DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

KNAFEH

Knafeh er en arabisk dessert lavet på en slags nudel. I mellem nudellagene har vi ashta, der minder en smule om clotted cream. Den kan også laves med ost i stedet for ashta.

Det er en af de mest kendte og elskede desserter i Mellemøsten – hvert land eller by har nærmest en speciel måde til at tilberede den på.

KNAFEH

12 stk. eller en stor på ca. 26 cm

  • 500 g knafeh-nudler
  • 200 g smeltet smør
  • Orange fødevarefarve
CREME/ASHTA
  • 140 ml mælk
  • 70 ml piskefløde
  • 1 spsk majsstivelse
  • ½ spsk sukker
  • ½ spsk rosenvand
  • 1/4 pakke Ashta fra Lygten Bazar
SUKKERSIRUP
  • 1 kop sukker
  • ½ kop vand
  • ½ tsk citronsaft
  • ½ spsk rosenvand
ANDET
  • 125 g mozzarellaost
  • Hakket pistacienødder

Start med at forberede sukkersirup til din knafeh. Kom sukkeret og vandet i en kasserolle på mellem-lav varme. Når sukkeret smelter tilføjer du citronsaften og rosenvandet. Stil den derefter til side.

Lav din astha evt. dagen før du skal lave resten, så du er sikker på at den er fast og kold.

Kom mælk, fløde, majsstivelse og sukker i en gryde og rør det hele godt sammen inden du kommer gryden på komfuret. Tænd for varmen under gryden og begynd at piske det godt sammen. Når din blanding bliver tykkere tilsætter du rosenvandet, og hælder det ned i en madkasse. Når din creme er kølet ned kommer du den på køl i minimum 3 timer. Tilsæt det købte ashta ned i og rør det hele godt sammen. Nu er din ashta klar til brug. Den kan holde sig i ca. 5-7 dage på køl.

Kom dine knafeh-nudler i en stor skål. Smelt smørret og kom en smule fødevarefarve i og bland det godt sammen. Hæld smørret ned i dine knafeh-nudler og rør det rigtig godt sammen. Dine nudler kommer til at smuldre og det er meningen.

Tag en cupcakeform og smør den til med smør. Kom lidt over halvdelen af dine nudler nede i din cupcakeform, brug enden af et glas og pres det godt ned. Kom 2 tsk ashta i midten af din knafeh og kom 1-2 tsk smuldret mozzarella ost i. Kom noget af din knafeh-nudler på toppen af din ashta og pres det godt ned. Gentag processen til du har 12 små knafeh i din cupcakeform.

Det er vigtigt at du serverer denne her dessert varm, så bag først din knafeh når den skal serveres.

Bag din kanfeh i en forvarmet ovn på 180 grader. Tag din knafeh ud når den har fået en flot gylden farve.

Vend din cupcakeform i et stort fad eller en bagerist, så din knafeh kommer ud.

Når du serverer din knafeh, hælder du sukkervand på og drysser pistacienødder på toppen.

Velbekomme

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *