DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

EID ROMKUGLER

I kan vel godt huske de romkugler Bodenhoff  solgte i deres bageri, sidste år til Eid – de lignede nemlig også et får.
Jeg var utrolig vild med ideen, og synes de smagte herligt og så ret nuttede ud.
Her får i den hjemmelavede version af dem – så har i to desserter i kan kreere til den kommende Eid. De her romkugler kan med fordel bruges til påske – de passer så godt til det også.

Min romkugleopskrift er uden rom – Jeg har nemlig udviklet denne her opskrift uden rom, da jeg ikke spiser kager med romaroma eller lign.

Jeg synes personligt, at jeg har ramt rimelig godt,  i forhold til smagen og udseende. Jeg glæder mig til at høre jeres feedback i forhold til smagen

ROMKUGLEMASSE

12 stk.

  • 500 g færdigbagt kage (Jeg har brugt chokoladekage)
  • 2 spsk kakaopulver
  • 200 g marcipan
  • 50 g hakkede hasselnødder
  • 2 spsk hindbærmarmelade
  • 3-4 spsk æblejuice
ANDET
  • 300-400 g hvid chokolade
  • 200-300 g kokosmel
  • Sort og hvid fondant til at lave fåransigtet

Smuldre kageresterne i en skål. Tilsæt revet marcipan, hasselnødder, kakaopulver, marmelade og æblejuice. Æld det hele godt sammen. Tril massen til 12 store kugler, kom dem på køl i cirka 1 time til de er faste, så de dermed er nemmere at arbejde med.

Lav din fondant, så det ligner et fåransigt, som på billedet –  jeg har delt en video på instagram der illustrerer hvordan du kan lave dem. De er ret nemme.

Smelt så chokoladen, da du skal bruge den til at dyppe dine romkugler ned i. Dyp en rumkugle ad gangen ned i chokoladen, tril den så på din kokosmel så den bliver dækket til. Kom derefter en smule hvid chokolade i midten af romkuglen – det skal du bruge som lim, til at “lime” dine fondantefigurer på, så den ligner den på billedet.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *