FORSIDE,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER

SAUDIARABISK KABSA

Jeg har tidligere delt en forenklet kabsa opskrift. Denne her er er lidt mere smagfuld, da der er grøntsager i og andre krydderier. Den kræver lidt mere forberedelse end den anden, men de er begge to værd at prøve af. Denne her kabsa laver jeg når jeg skal imponere vores gæster til middag, og den er et kæmpe hit hver gang. Vi spiser den med fattoush til.

KABSA

4-6 personer

 • 1 løg
 • 2 hvidløgsfed
 • 1 tomat
 • 3 tsk tomatpuré
 • 1 tør lime
 • 1 kanel stang
 • 1 spsk kabsakrydderier (Køber mine krydderier herfra i DK)
 • Håndfuld hakket koriander
 • 3 revne gulerødder
 • 1/2 spsk gurkemeje
 • 1/2 tsk stødt kanel
 • 1/2 tsk ingefærpulver
 • Salt og peber
 • 3 kartofler
 • 350 g ris
KØDET
 • 500 g oksebov i stykker
 • 1 løg
 • 2 laurbærblade
 • Salt og peber
PYNT
 • Stegte mandelstykker og pinjekerner
 • En lille håndfuld hakket persille
Start med at tilberede kødet. Kom kødstykkerne (jeg bruger oksebov i stykker) i en gryde og hæld kogende vand på. Når vandet begynder at danne hvidt skum på overfladen, skraber du det væk. Derefter kommer du et snittet løg i, 2 laurbærblade, 2 spsk salt og peber. Kom et låg på gryden og sæt varmen på mellem-lav, indtil kødet er færdigkogt. Dræn dine kødstykker for vand når de er færdigkogte, og stil dem til side.

Skyl dine ris et par gange i koldt vand og stil så dine ris til side.

Kom 1 spsk olie i en gryde, og tilføje derefter finhakket løg, hvidløg og de finhakket tomater i. Rør det hele godt sammen. Tilføj tomatpuréen, tørret lime, kanelstang, koriander og krydderierne. Tilsæt også de revne gulerødder til blandingen.  Kom de kogte kødstykker i, og bland det hele godt sammen. Tilsæt salt efter smag.

Skræl og skær dine kartofler i skiver, og steg dem i olie. Tilføj dem til kødblandingen også og bland det godt sammen.

Dræn dine ris for vandet, og hæld dem ned i din kødblandingen. Kom derefter kogende vand i gryden. Det kogende vand skal dække ca. 2 cm over selve risen. Lad vandet koge op, og lige når den gør det, skru da ned for varmen til mellem-lav, og kom låg på. Din risret er klar om ca. 35-40 min.

Servér risen på et stort fad og drys de stegte mandler på toppen og samt hakket persille.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *