FORSIDE,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER

KYLLING I KARRY

Indisk-inspireret kylling i karry med hjemmebagt naanbrød. Hvis du er glad for butter chicken så vil du uden tvivl elske denne her opskrift. Retten er nem at tilberede – så hvis du ikke har tid til at bage naanbrød, kan du lave ris ved siden af.

NAANBRØD

4 personer

  • 280 g mel
  • 1/2 tsk natron
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g naturel yoghurt
  • 2 spsk olie
  • Lunkent vand – bruges indtil dejen er ensartet
KORIANDER MED HVIDLØGSSMØR
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk hakket koriander
  • 1 hvidløgsfed
KYLLING I KARRY
  • 3 kyllingebryst
  • 2 spsk olie
  • 3 tomater
  • 1 løg
  • 1 hvidløgsfed
  • 3 tsk karrypulver
  • 1/2 tsk ingefærpulver
  • 1 tsk garam masala
  • Salt & peber
  • 250 ml madlavningsfløde

Kom mel, natron, sukker, salt, olie og naturel yoghurt i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt lunkent vand lidt ad gangen, indtil du har en ensartet masse – så har du ikke brug for mere vand. Dæk skålen og stil den til side i minimum en time.

Varm en pande på mellemhøj varme. Del din brøddej i 6-8 kugler. Fold dem ud med en kagerulle, hvor du derefter kommer dem på den varme pande én ad gangen. Du skal vende brødet på den modsatte side, når den ene side har fået en gyldenbrun farve.

Kom dine naanbrød på en viskestykke. Bland smør, koriander og hvidløg sammen. Pensel den ene side af din naanbrød med smørblandingen.

Skær kyllingen i mellemstore terninger og stil dem til side.

Hak løg, tomaterne og hvidløget fint. Tilsæt olie på en pande, og kom de hakkede løg ned i. Tilsæt derefter tomaterne og hvidløget.

Tilsæt krydderierne hertil og kyllingen. Når kyllingen er færdigtilberedt, hælder du madlavningsfløden heri. Lad det hele simre i 10 minutter på lav varme.

Nu er du klar til at servere din kylling i karry og naanbrød. Husk at tilberede basmatiris til hvis du vil have at det skal gå hurtigt.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *