FORRETTER,  FORSIDE,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER,  VEGETAR

FALAFEL

Falafel er nogle små vegetariske/veganske deller der er stegte i olie. I Mellemøsten er det her en slags fastfood. Hovedingrediensen i falafel er kikærter. Jeg tilsætter persille, løg og hvidløg i blandingen, da jeg synes det giver dem en rigtig god smag, og samtidigt spiser min mand dem kun hvis de har en grøn farve.

Herhjemme er vi ret glade for at spise vores falafel som sandwich. I kan bruge enten pitabrød eller fladbrød. Kom et pr. spsk tahinidressing på brødet, falafel, tomat, persille, løg, syltede agurker, chilidressing og radiser.

FALAFEL

 • 1 løg
 • 300 g udblødte kikærter
 • Håndfuld persille
 • 2 knuste hvidløgsfed
 • 1 tsk natron
 • 1 tsk spidskommen

TAHINIDRESSING

 • 100 g tahini
 • 80 g natural yoghurt
 • 1 knust hvidløgsfed
 • Salt
 • Vand

ANDET

 • Sesamfrø
 • Falafelredskab
 • 1 liter olie til stegning

Kikærter sættes i blød et døgns tid. De udblødte kikærter, løg, persille, hvidløg, spidskommen og nartron køres alle i en foodprocessor, indtil farsen er blød og kombineret. Kom farsen i en lufttætpose eller madpakke, og stil det på køl en halvtimes tid.

Varm olien i en kasserolle. Dyp dine falafler i sesamfrø inden du frituresteger dem. Husk at komme få falafler ad gangen i olien. Falaflerne skal være gyldenbrune inden du tager dem ud af olien. Det tager 3-4 min pr. side. Lad falaflerne dryppe resten af olien på noget køkkenrullepapir.

Bland tahini, yoghurt, hvidløg og salt godt sammen. Tilsæt lidt vand ad gangen, så du får en tyk dressing – den skal minde om ketchupkonsistensen.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *