BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER

CHOCOLADEBOLLER

De her chokoladeboller minder mig så meget om min barndom, da min bror og jeg så bamse og kylling sammen, og vi misunde bamse for at han kunne spise de dejlige luftige boller med rød sodavand.

Jeg har bagt de her boller i en del år, og de overrasker mig hvergang de kommer ud af ovnen. Jeg plejer også at udskifte chokoladestykker med rosiner, ellers smager de helt fantastiske uden noget også. Husk at de her boller også kan bruges som fødselsdagsboller.

CHOKOLADEBOLLER

Ca. 18 stk.

  • 2,5 dl lunkenvarm mælk
  • 9 g tørgær
  • 1 æg
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 60 g sukker
  • 60 g blødtsmør
  • 400-450 g mel
  • 130 g chokoladeknapper
PENSLING
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk mælk

Opløs gæret i mælken. Tilsæt æg, sukker og kardemomme og rør det hele godt sammen.

Smuldre smører i melet med dine hænder, så det danner en form for grov sand.

Kom melet ned i gærblandingen, og ælt din dej rigtig godt sammen. Kom dine chokoladeknapper ned i, og bland dem godt i dejen. Ælt dejen i ca 3-5 min. Dæk din skål med husholdningsfilm og viskestykke derefter, lad din dej hæve i 1 time nu.

Dine boller må gerne veje 80-90g hver. Kom dem i en bradepande og dæk dem til med et viskestykke, lad dem hæve i 30 min yderligere.

Lige inden bollerne skal bages, rør du æggeblommen med mælken, og pensel den på toppen af bollerne. Bage dine boller i en forvarmet oven på 220° i 12-14 min.

Nyd dine boller med en varm chokolade med flødeskum, eller gør som bamse og jeg, med en rød sodavand.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *