Lækkert svampet kanelbrød, der trækkes fra hinanden. Fyldet er godt fordelt i det brød, hvorfor ethvert bid er fyldt med smag!
Jeg fik bagt det brød til min mor, for jeg ved hun elsker kanel i bagværk – og den skulle hun bare smage.
I får også opskriften her – man kan sagtens lave en klassisk glasur til den, men jeg vil anbefale jer glasur fra mine kanelsnegle til det brød.
DEJEN
Nok til en brødform (3 liter)
- 200 ml lunken mælk
- 50 g smeltet smør
- 1 æg
- 25 g frisk gær eller 6 g tørgær
- 50 g sukker
- 350 – 450 g mel
FYLD
- 110 g brun farin
- 140 g blødt smør
- 2 spsk stødt kanel
PENSLING
- 1 æggeblomme
Kom din mælk i en skål sammen med din tørgær og rør det godt sammen.
Tilsæt smør, sukker, æg og kardemomme og rør det godt sammen.
Kom melet i gradvist, da du ikke må få en tør dej! Derfor er det vigtigt at man ikke overforbruger melet.
Dæk dejen til med husholdningsfilm og derefter et viskestykke. Lad dejen hæve i 1 time.
Bland brun farin, smør og stødt kanel rigtig godt sammen i en seperat skål.
Tag dejen ud, og fold den ud med en kagerulle på bordpladen – prøv at danne en nogenlunde firkantet form.
Fordel fyldet over hele dejen. Rul dejen ved at starte fra spidsen af, indtil du får en tyk rulle.
Skær dejen ud i 6 lige brede strimler og læg 3 ovenpå hinanden. Så har du to dejstrimler med 3 lag hvor fyldet er øverst. Skær derefter dine dejstrimler ud i 3 firkanter, så du har 6 firkanter i alt.
Kom bagepapir rundt om din brødform. Nu skal du stille dine dejfirkanter op ved siden af hinanden i formen. Dæk formen med husholdningsfilm og derefter et viskestykke. Lad den hæve i ca. 30 min.
Pensel brødet med et pisket æggeblomme.
Bag dit kanelbrød i en forvarmet ovn på 180° i ca. 25-35 minutter eller indtil den får en gyldenbrun farve.
Lad dit kanelbrød køle af inden du tager den ud af formen.
Velbekomme