FORSIDE,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER

KUSA – FYLDTE ZUCCHINI

Den her arabiske ret med fyldte zucchinis er et kæmpe hit herhjemme. De fyldte zucchinis spiller rigtigt godt sammen med tomatsovsen som følger med.

Jeg håber at i vil prøve den derhjemme, den er slet ikke svær at tilberede, og den kræver ikke meget tid.

UDHULET ZUCCHINI

4 personer

  • 1 kilo zucchini
  • 100 g ris
  • 150 g hakket oksekød
  • 1 1/2 tsk 7-krydderier
  • 2 tsk tomatpurre
  • Salt & peber
TOMATSOVSEN
  • Håndfuld hakket koriander
  • 2 knuste hvidløgsfed
  • 3 spsk tomatpure
  • 1 spsk olie
  • 1 dåse hakket tomat (som er blendet)
  • 500 ml kogt vand
  • Salt

Jeg bruger en speciel værktøj til at udhule mine zucchini. Den minder lidt om en kernehus-udhuler.

Kom risen, kødet, krydderierne, tomatpuréen, salt og peber i en skål og bland det rigtig godt sammen.

Udhul dine zucchinier. Kom fyldet halvvejs i dine udhulede zucchinier.

Varm olien i en stor gryde og kom korianderne og hvidløget i. Tilsæt tomatpuréen og bland det hele godt sammen. Tilsæt det blendede tomatdåse samt vandet. Når det begynder at koge, kom zucchinierne ned i. Kom en tallerken ovenpå, så det ikke flyder ud. Kom låg på, og lad dem koge under lav varme i 1,5 time.

Du kan spise dem som de er, eller brug arabisk fladbrød til at dyppe ned i.

Velbekomme

7 Comments

  • Natasja

    Hej.
    Mine fyldte squash smager bittert, hvad går galt? Jeg har benyttet denne opskrift en del gange… Dog kun oplevede at de fyldte sqaush var uspiselige to gange. Skyller jeg dem ikke grundigt nok? Skal de ligges i blød?
    Tak, fordi du deler dine lækre opskrifter <3

    • Hygge Cooking

      hej – Det er de squash du har købt som har desværre en bittert smag. Du skal fremover, gå efter squash der er lysegrønne. Held og lykke næste gang. Tak fordi du afprøver mine opskrifter.

  • Ema

    Sætter virkelig pris på din hjemme side!

    Jeg elsker denne lækre arabiske ret, men mest i peberfrugter.

    Hvis man brugte peberfrugt i steder for zucchini er det så samme fremgangs måde?

    • Hygge Cooking

      Tak tak!
      Jeg har ikke prøvet denne her opskrift med peberfrugt. Jeg vil måske komme dem i en ovnfast fad med saucen på, og i ovnen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *