Min kærligheden til simple, smagfulde og hjemmebagte kager er uerstattelig. Den klassiske Victoria sponge cake er med jordbær (der er selvfølgelig en opskrift af den på bloggen). Den er on point. Jeg har dog haft lyst til at eksperimentere med andet bær og det blev blåbær i denne omgang . Den var godkendt af gæsterne til brunch.
VANILJEBUND
2 x 20 cm bageform
- 180 g smør (stuetemperatur)
- 180 g sukker
- 3 æg
- 1 spsk vaniljepasta
- 150 ml mælk
- ½ spsk bagepulver
- 200 g mel
BLÅBÆRMARMELADE
- 180 g frosne eller friske blåbær
- 100 g sukker
- 1 ½ spsk majsstivelse
- 1 spsk koldt vand
FYLD
- 200 ml piskefløde
PYNT
- 2-3 spsk blåbærmarmelade
- 50 ml piskefløde
Pisk smørret og sukkeret sammen til en lys masse. Tilsæt et æg ad gangen og pisk rigtig godt igennem. Hæld derefter din mælk og vaniljepasta heri. Hæld så mel og bagepulver i æggemassen. Fordel kagedejen i to smurte springforme med smør og mel. Bag dine kager i en forvarmet ovn på 175 grader i ca. 25-35 minutter.
Du kan nu gå igang med din blåmarmelade.
Kom dine blåbær og sukker i en kasserolle. Tænd under din kasserolle på mellem-varme så dine blåbær bliver en smule moste. Bland din majsmel og vand i en separat skål, og hæld det derefter ned til dine blåbær. Lad din marmelade simre under varmen i 3-5 minutter. Kom din blåbærmarmelade i et glas og opbevar det på køl.
Pisk så din fløde fast.
Når både dine kagebunde og blåbærmarmelade er kølet af, går du igang med at sammensætte kagen.
Kom den første kagebund på dit kagefad. Fordel flødeskummet på bunden. Kom derefter marmeladen på toppen af flødeskummet (gem dog 2-3 spsk marmelade til pyntning). Afslut ved, at placere den anden kagebund på toppen af flødeskummen.
Nu skal du pynte din kage. Pisk din piskefløde fast og kom derefter din piskefløde i en sprøjtepose med en stjernetyl. Pres 8 – 10 flødeskumsstjerner på toppen af kagen. Kom så 2-3 spsk blåbærmarmelade på toppen af kagen.
Velbekomme