FORSIDE,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER

MUSAKHAN MED KYLLING

Musakhan er en traditionel palæstinensisk ret, hovedingrediensen i denne ret, er sumak – en syrlig krydderi. Derudover spiller løgene, som er stegte i olivenolie, en stor rolle i hvordan denne ret får en karmelliseret smag.

Det er en ret man spiser med hænderne, og er ret hyggelig at spise med gæster. Nu har jeg så delt en opskrift til to personer, da min mand og jeg ikke rigtigt havde nogle på besøg, men tænkte det kunne være sjovt at prøve, selvom vi kun var to.

MUSAKHAN

4 Personer

 • 1 kilo løg
 • 400 ml olivenolie
 • 8 spsk sumak
 • 3 stk. Taboon brød eller tannur brød
 • Salt
KYLLINGMARINADE
 • 4 kyllingebryst
 • 4 tsk kyllingekrydderier
 • 4 tsk sumak
 • 8 spsk af løgblandingen
 • 1 citron saft
 • Salt
 • Olivenolie
ANDET
 • Sumak
 • Stegte mandelstykker
 • Stegte pinjekerner
 • Naturel yoghurt

Hak løgene fint og tilsæt dem i en gryde med olivenolien og en smule salt . Lad løgene stege på mellem-lav varme i ca. 45 min. Når dine løg er bløde, tilsætter du din sumak, og smager til hvis den mangler salt.

Dit kyllingebryst skal være halv kogte. Skær dem i 4 stykker, og kom kyllingekrydderier, sumak, citronsaft, lidt olivenolie, 4 spsk af den løgblanding du lige har tilberedt og salt. Smør din kylling ind i den krydderiblanding, og kom det på et ovnfast fad. Kom fadet i en forvarmet ovn på 200° – tag dine kyllingestykker ud når de er klar.

Kom brødet på et ovnfast fad, og del løgblandingen i to. Kom den første halvdel på brødet, og drys med sumak. Kom det andet brød på toppen af det andet og tilsæt resten af løgblandingen på og drys igen med sumak.

Skær dit kyllingebryst i mindre stykker, og kom dem på toppen af brødet.

Kom det hele i ovnen på max varme i 7-10 min, indtil kanterne på brødet får en smule farve.

Drys mandelstykkerne og pinjekernerne på toppen inden servering.

Du kan dyppe noget af brødet med kylling, ned i naturel yoghurt.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *