FORSIDE,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER

SAYADIEH – FISKERET MED RIS

Jeg har tidligere skrevet en smule omkring hvor jeg køber fersk fisk. Og det er jo ikke nogen hemmelighed at det er fra Viben Fiskehus. Jeg var så heldig at Viben denne gang gerne vil give mig en lille gave med hjem – i form af fisk til denne her ret.

Jeg synes personligt at servicen er i top derinde, og de har styr på deres kram. Jeg fortalte dem hvilken ret jeg skulle lave, og hvordan fisken blev tilberedt, og så anbefalede de mig torskefilet, i og med det er noget fisk der skal steges i olie.

SAYADIEH

4 personer

TORSKEMARINADE
  • 6 torskefiletter
  • 1 1/2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk 7-krydderier
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk korianderpulver
  • 2 spsk olie
  • Salt & peber
RISEN
  • 1 løg
  • 400 g basmati ris
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1/2 tsk 7-krydderier
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1/2 tsk spidskommen
  • Olie
  • Salt & peber
ANDET
  • Stegte mandler og pinjekerner
  • En lille håndfuld hakket persille
  • Olie til stegning

Kom torskefiletterne og krydderierne i en skål, og bland det godt sammen. Stil de marinerede torskefiletter på køl i en time.

Nu skal du i gang med risen. Kom lidt olie i en gryde, og derefter tilføjer du finhakket løg og krydderierne. Tilsæt de skyllede ris til løgene og bland det godt sammen.

Kom derefter kogende vand i gryden. Det kogende vand skal dække ca. 2 cm over selve risen. Lad vandet koge op, og lige når den gør det, skru da ned for varmen til mellem-lav, og kom låg på. Dine ris er klar om ca. 35-40 min.

Steg torskefiletterne på begge sider, på en pande med olie.

Servér risen på et stort fad, og kom filetterne på toppen. Drys de stegte mandler på toppen samt lidt hakket persille.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *