FORSIDE,  HOVEDRETTER

TERIYAKIKYLLING

Jeg havde altid en forestilling om at teriyakikylling er en ret svær og besværlig ret at lave. Men det er så typisk – når man endelig sætter sig ind i tingene, så finder man ud af, at det oftest ikke er så svært som det ser ud til eller smager. Jeg er dog ret glad for, at jeg fandt ud af, at teriyakikylling er en utrolig nem ret at lave, som er ret smagfuld og lækker. Jeg plejer at lave teriyakikylling ved siden af ris og nogle lynstegte grøntsager. Mums siger jeg bare.

TERIYAKI
 • 2 kyllingebryst
 • 2 hvidløgsfed
 • 1/4 tsk ingefærpulver
 • 60 ml soyasauce
 • 25 g brun farin
 • 20 g honning
ANDET
 • Majsstivelse
 • Vand
 • Sesamfrø
 • Forårsløg
 • Olie

Skær kyllingen ud i mellemsmå terninger. Steg dem i lidt olie. Tag dem op fra panden, når de er færdigstegte.

Svits dine pressede hvidløgsfede i noget olie, tilsæt ingefærpulver, soyasauce, brun farin og honning. Lad blandingen koge en smule op, skru derefter ned for varmen, og tilsæt din stegte kyllingestykker. Mix din majsstivelse med noget vand i en separat skål – dette skal du bruge til at tykne din sauce. Brug lidt ad gangen da saucen må ikke være for fast.

Servér din teriyaki sammen med ris, og drys sesamfrø på toppen samt hakket forårsløg.

Velbekomme

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *