DESSERTER,  FORSIDE,  OPSKRIFTER

RISALAMANDE

Det er altid en god ide, at bruge resterne fra risengrød til at lave risalamande – det er en win-win situation.

Jeg ved, at der er en del opskrifter derude der er rigtig gode på risalamande, men denne her er også værd at prøve.

Her deler jeg en nem og lækker opskrift på risalamande.

RISENGØRD
  • 150 g grødris
  • 2 dl vand
  • 1 liter mælk
RISALAMANDE
  • Færdigkogt risengrød
  • 5 dl piskefløde
  • 2 vaniljestænger
  • 4 -5 spsk sukker
  • 50 g smuttede mandler

Start med at tilberede din risengrød. Kom risene i en gryde og tilsæt vand og mælk og bring det i kog. Lige så snart det koger, skal du røre i det i ca. 1 minut. Kom låget på gryden, og lad det ligge på klem. Skru derefter ned til lav varme og lad din grød simre. Husk at røre det rundt engang i mellem. Når grøden er klar, skal den være helt afkølet inden du går i gang med piskefløden (det er også derfor jeg synes det er bedst, at lave det dagen før).

Start med at skrabe vaniljekornene ud med en kniv. Fordel vaniljekornene med lidt sukker. Pisk fløden let med sukker og vaniljekorne. Vend risengrøden, flødeskummet og mandler sammen. Smag til, hvis du mener der er behov for mere sukker. Servér din risalamande kold med kirsebærsauce på toppen.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *