FORSIDE,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER

KAFTA I TAHINISAUCE

En velkendt arabisk hovedret, der indeholder stegt kafta, stegte kartofler og tahinisauce, som hældes udover retten og kommes i ovnen. Utrolig mættende og smagfuld.

KØDFARS

4 personer

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • En håndfuld persille
  • 1 tsk 7-krydderier
  • Salt & peber
  • 2 tsk olie
GRØNTSAGER
  • 3 -4 store kartofler
  • Olie til stegning
TAHINISAUCE
  • 150 ml naturel yoghurt
  • 260 g tahini
  • 300-350 ml vand
  • 2 hvidløgsfede
  • Saft fra 1 citron

Start med at tilberede dine kafta-frikadeller. Blend din løg og persille med en stavblender og kom det i en skål. Tilføj oksekød, 7-krydderier, olie, salt og peber i en skål og bland det godt sammen.

Form din kødfars til store runde frikadeller. Steg dine frikadeller i olie, så de bliver stegte.

Nu skal du i gang med din tahinisauce. Kom yoghurten, vand og salten i en kasserolle. Skru op under gryden til høj varme, og pisk blandingen med et piskeris. Det er ekstremt vigtigt, at du pisker konstant uden at stoppe. Hvis du stopper, vil din yoghurt skille, og det smager slet ikke godt. Så sørg for, at være i nærheden af gryden i 10 min mens du pisker. Du stopper med at piske, når yoghurten stiger op – så har du sikret dig at din yoghurt ikke skiller når du lader den være. Skru så ned for varmen til mellem-lav varme og tilføj din tahini, citronsaft og pres dine hvidløgsfede i.

Skær kartoflerne i mellemtykke skiver og steg dem i olie.

Nu skal du sammensætte din ret. Du skal bruge et ovnfast fad. Fordel dine stegte kartofler i bunden, kom så dine frikadeller på toppen og hæld så din tahinisauce på.

Kom fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30-45 minutter.

Servér denne ret med ris ved siden af eller brød til.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *