Hvis du har været forbi i mit cupcakebageri i Aarhus, så kan du sikkert huske at jeg solgte veganske cupcakes hver fredag. Jeg blev introduceret til vegansk bagning gennem Thomas Erex – en utrolig sød og hjælpsom sjæl.
Nu kan I få fornøjelsen af en utrolig lækker vegansk kage med vegansk ganache – ja du læste rigtigt, vegansk ganache, og helt uden mælkeprodukter.
KAGE
24 cm kageform
- 220 g mel
- 220 g sukker
- 30 g kakaopulver
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 2 tsk vaniljesukker
- 250 ml lunkent vand
- 1 spsk eddike
- 100 ml olie
GANACHE
- 200 ml kokosmælk
- 150 g mørk chokoladeknapper (husk at bruge noget vegansk)
PYNT
- Spiselige blomster
- Jordbær
- Ribs
Start med at tilberede din ganache, da den skal køles helt ned og blive “fast” inden du kan smøre den på din kage.
Kom din kokosmælk i en kasserolle under mellem-lav varme. Når din kokosmælk er blevet godt varm, hælder du den på dine chokoladeknapper. Lad det stå der i 2 minutter inden du rører rundt. Rør din ganache, indtil du får blandet chokoladen og kokosmælken godt sammen. Du kan dække din chokolade ganache med husholdningsfilm og stille den på køl i 3-4 timer for at fremme processen med nedkølingen.
Nu skal du bage din chokoladebund.
Bland mel, kakaopulver, sukker, bagepulver, natron og vaniljesukker i en skål. Kom vand, olie og eddike ned i og bland det hele godt sammen.
Fordel din kagedej i en kageform på ca. 24 cm. Bag din kage på 180 grader i ca. 25-35 minutter.
Inden du hælder din ganache på, skal din kage være kølet helt af.
Hæld ganachen på den afkølede chokoladekage. Pynt din kage med spiselige blomster og friske bær.
Velbekomme