BAGVÆRK,  DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

VEGANSK CHOKOLADEKAGE

Hvis du har været forbi i mit cupcakebageri i Aarhus, så kan du sikkert huske at jeg solgte veganske cupcakes hver fredag. Jeg blev introduceret til vegansk bagning gennem Thomas Erex – en utrolig sød og hjælpsom sjæl.

Nu kan I få fornøjelsen af en utrolig lækker vegansk kage med vegansk ganache – ja du læste rigtigt, vegansk ganache, og helt uden mælkeprodukter.

KAGE

24 cm kageform

  • 220 g mel
  • 220 g sukker
  • 30 g kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 250 ml lunkent vand
  • 1 spsk eddike
  • 100 ml olie
GANACHE
  • 200 ml kokosmælk
  • 150 g mørk chokoladeknapper (husk at bruge noget vegansk)
PYNT
  • Spiselige blomster
  • Jordbær
  • Ribs

Start med at tilberede din ganache, da den skal køles helt ned og blive “fast” inden du kan smøre den på din kage.

Kom din kokosmælk i en kasserolle under mellem-lav varme. Når din kokosmælk er blevet godt varm, hælder du den på dine chokoladeknapper. Lad det stå der i 2 minutter inden du rører rundt. Rør din ganache, indtil du får blandet chokoladen og kokosmælken godt sammen. Du kan dække din chokolade ganache med husholdningsfilm og stille den på køl i 3-4 timer for at fremme processen med nedkølingen.

Nu skal du bage din chokoladebund.

Bland mel, kakaopulver, sukker, bagepulver, natron og vaniljesukker i en skål. Kom vand, olie og eddike ned i og bland det hele godt sammen.

Fordel din kagedej i en kageform på ca. 24 cm. Bag din kage på 180 grader i ca. 25-35 minutter.

Inden du hælder din ganache på, skal din kage være kølet helt af.

Hæld ganachen på den afkølede chokoladekage. Pynt din kage med spiselige blomster og friske bær.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *