Kabse/Kabsa er en lækker arabisk risret, som er ret krydret. Jeg tilbereder denne ret enten med kødstykker eller kylling. Idag deler jeg opskriften på den med kød, men det skal siges at der ikke er noget forskel på de to fremgangsmetoder, udover at du skal udskifte kødet med kylling. That’s it! Denne risret spiser vi ofte med natural yoghurt og Fattoush.
KABSE/KABSA
4-6 personer
- 1 løg
- 350 g ris
- 2 tomater
- 3 spsk tomatpure
- 2 1/2 spsk kabsekrydderier (Køber mine krydderier herfra i DK)
- Salt og peber
- Olie
KØDET
- 400 g oksebov i stykker
- 1 løg
- 2 laurbærblade
- Salt og peber
PYNT
- Stegte mandelstykker
- En lille håndfuld hakket persille
Når det hvide skum er fjernet, kommer du et skåret løg i, 2 laurbærblade, 2 spsk salt og peber. Kom et låg på gryden og sæt varmen på mellem-lav, indtil kødet er færdigkogt. Dræn dine kødstykker fra vand når de er færdigkogte, og stil dem til side.
Skyl dine ris et par gange i koldt vand og stil så dine ris til side.
Kom 1 spsk olie i en gryde, og derefter tilføjer du det finhakket løg og de finhakket tomater i. Rør det hele godt sammen. Tilføj tomatpuren og krydderierne. Kom de kogte kødstykker i, og bland det hele godt sammen. Tilsæt salt efter smag. Dræn dine ris fra vandet, og hæld dem ned i din kødblandingen. Kom derefter kogende vand i gryden. Det kogende vand skal dække ca. 2 cm over selve risen. Lad vandet koge op, og lige når den gør det, skru da ned for varmen til mellem-lav, og kom låg på. Din risret er klar om ca. 35-40 min.
Servér risen på et stort fad og drys de stegte mandler på toppen og de hakket persille.
Velbekomme
One Comment
Pingback: