DESSERTER,  FORSIDE,  KAGER,  OPSKRIFTER

NO-BAKE KAFFECHEESECAKE MED KAGEBUND

Jeg er personligt ret glad for cheesecakes der bliver bagt i ovnen – men denne her opskrift er en undtagelse, da den minder om en bagecheesecake men mere cremet i det.

Opskriften har jeg fået af en god veninde, som bruger den plain udgave uden andet tilsat smag. Nu har jeg valgt at eksperimentere med opskriften og kreere en cheesecake med kaffesmag og chokoladekagebund. Til alle os kaffeelskere, den smager fantastisk.

CHOKOLADEBUND
  • 80 ml kærnemælk (lav din egen kærnemælk ved at blande 160 ml mælk +  1 tsk citronsaft)
  • 50 ml olie
  • 1 æg
  • 20 ml brygget kaffe
  • 100 g mel
  • 20 g kakaopulver
  • 150 g sukker
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk vaniljesukker
OSTEMASSE
  • 400 g flødeost
  • 220 g sukker
  • 500 ml piskefløde
  • 4 husblasplader
  • 3 tsk instant coffee (plus 50 ml kogende vand)
  • 100 g chokoladeknapper

 

Start med af bage din kagebund. Bland mel, kakaopulver, sukker, bagepulver, natron og vaniljesukker i en skål. Kom æg, kærnemælk, olie og kaffe i en separat skål og pisk det godt sammen. Hæld din melblanding ned til din æggesnaps og rør det godt sammen.

Fordel din kagedej i to springforme af 20 cm. Jeg plejer at veje min kagedej, så jeg nogenlunde fordeler kagedejen ligeligt.

Bag din kage på 175 grader i ca. 30-45 minutter.

Udblød husblasbladene i koldt vand i ca. 20-30 min – de skal være helt dækket til.

Pisk smøreost, sukker og kaffe. I en anden skål pisker du fløden til en fast skum.

Rør den udblødte og afdryppet husblas i en kasserolle på mellem-lav varme, så din husblas opløses.

Vend flødeskummet i ostecremen sammen med det opløste husblas. Fordel cremen ud på kiksebunden. Stil kagen på køl natten over.

Velbekomme

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *