FORSIDE,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER

RISRET MED GULERØDDER OG ÆRTER

Jeg har tidligere delt et pr. risretter her på bloggen, og i kommer sikkert til at se en del risretter her. Vi elsker at spise ris herhjemme – det ligger nemlig i den irakiske og persiske kultur, at spise ris til en del retter.

Denne her risret, er ret krydret og lækker! Vi spiser den herhjemme med nogle friske krydderurter, tomater og radiser.

RISRET

4 personer

  • 300 g hakket oksekød
  • 300 g ærter
  • 1 løg
  • 200 g gulerod
  • 300 g ris
  • 1 hvidløgsfed
  • 3 tsk tomatpure
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 paprika
  • 2 spsk karrypulver
  • Salt og peber

Hak dit løg fint og gulerødderne i små firkanter. Varm olien i en pande og tilsæt løget og gulerødderne. Kom kødet, tomatpuren og krydderierne heri også. Når kødet er stegt, tilsætter du ærterne. Kom låg på og sæt varmen på mellem-lav i 10 min.

Start med at rense risene med vand et par gange. I mellemtiden har du fyldt en stor gryde med vand, som skal koge. Tilføj salt og olie i vandet. Kom de rensede ris i det kogende vand.

Tag et par riskorn op, og smag på dem. Riskornene skal være næsten kogte, men ikke helt – når de er det, er de klar til at blive drænet fra vandet i en stor si.

Kom risene tilbage i gryden og tilsæt kødblandingen på toppen. Skru ned til lav varme, og sæt låg på gryden i ca. 10-15 min.

Når risene er klar, rør du det hele godt sammen, så risene og kødblandingen bliver til én.

Velbekomme

 

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *