FORSIDE,  HOVEDRETTER,  OPSKRIFTER

KAFTA MED KARTOFLER

Denne her ret minder om en klassiske ret ” Kafta bel senieh” som betyder “Kafta/kød i et fad”. Jeg er dog opvokset med at der ikke er peberfrugt i denne her ret, men jeg synes at peberfrugten giver den et lille twist. Og i øvrigt er denne her ret utrolig nem at lave når man gerne vil gør noget ud af aftensmaden, men samtidig ikke tage evighed.

KØDFARS

4 personer

  • 350 g hakket oksekød
  • 1/2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 tsk ingefærpulver
  • 1 tsk 7-krydderier
  • Salt & peber
GRØNTSAGER
  • 2 tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 3 kartofler
TOMATSOVS
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk tomatpure
  • 300 ml vand
  • 2 tsk olie
  • Salt

Kom oksekød, stødt kanel, gurkemeje, paprika, ingefærpulver, 7-krydderier, salt og peber i en skål og bland det godt sammen.

Skær tomaterne, peberfrugt, løg og kartoflerne til mellemtykke skiver.

Bland paprika, tomatpure, vand, olie og salt sammen i en skål og stil det til side.

Form din kødfars til rund flade deller.

Start med at stable en skive tomat, en skive kartoffel, en skive løg, en skive peberfrugt og køddeller sammen i et fad, gentage processen indtil du ikke har flere grøntsager eller køddeller tilbage.

Hæld tomatblandingen på grøntsagerne og kødet.

Kom fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 45 min, eller indtil kødet og grøntsagerne er tilberedt.

Server denne ret med ris ved siden af.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *