FORRETTER,  OPSKRIFTER,  SALATER,  VEGETAR

HALLOUMISALAT ALA MAHALLE

Hvis i har besøgt Mahalle i København, så ved i at de er ret kendte for deres halloumisalat. Det er netop den jeg gerne vil kreere til jer. Ingredienserne spiller rigtig godt sammen, Det saltede fra halloumiosten, det fyldige og fede fra hummusen og avocadoen, det syrlige fra sumak, frisk granatæble og granatæblesiruppen, det friske fra mynten og sidst men ikke mindst det knasende fra sesamføen.

Det lyder måske lidt besværligt at lave med de mange ingredienser, men tro mig, det er det overhovedet ikke, og denne her salat er vanedannede, da man får mange smagselmenter på en gang.

 

HALLOUMISALAT
  • 225 g halloumiost
  • 1 stk. arabisk fladbrød
  • 1 avocado
  • Håndfuld granatæblerkerner
  • 1 tsk sesamfrø
  • Ca. 6-8 spsk. hummus
  • Olivenolie
  • 1 tsk granatæblesirup

Skær din halloumiost i ca. 8 skiver. Kom en del olivenolie på en pande, og tænd for varmen på mellem-høj.  Kom dine halloumiskiver på panden, lad vær med at vende og dreje din halloumi for mange gange, da den kan falde fra hinanden. Når din halloumiskiver er gyldenbrune på den ene side, vender du dem om på den anden side.

Kom dine stegte halloumiskiver på noget køkkenrullepapir, så de kan suge noget af olien fra.

Skær din avocadoer til ca. 8 skiver.

Klip dine fladbrød til 8 trekanter og fordel på hver trekant, mindre end en spsk. hummus, kom et stk. halloumiskive på hver trekant. Kom en skive avocado ovenpå halloumiskiven. Drys granatæblerne og sesamfrøene på hele brødet. Til sidst skal du hælde din granatæblesirup på toppen af det hele.

 

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *